Instagram-14

Boka nu

Kontakta mig nedan så återkommer jag så snart jag kan till dig.

Tack för att du hör av dig!

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.

Mer om vad du får ut av coaching

Grunden för all coaching är att jag som coach lyssnar och ställer frågor. Jag utmanar dig till handling och lärande. Jag är övertygad om att du själv har de svar du behöver, du behöver bara hitta dem.

Du som person är resursstark, kreativ och hel, och tillsammans kan vi hitta nya förhållningssätt, idéer och lösningar på dina utmaningar eller din önskan om utveckling i livet.

Vad är coaching?

Branschorganisationen ICF (International Coaching Federation) definierar coaching som "partnerskap med klienter i en tankeväckande och kreativ process som inspirerar dem att maximera deras personliga och professionella potential".

Vad händer i coachsamtalet?

Jag ställer många öppna frågor, men du måste inte svara på allt, och kan alltid säga ”pass”. En del frågor är kraftfulla, vilket betyder att du kommer att känna att du behöver tid att tänka. Ta den tiden, vi har inte bråttom. Jag är helt ok med att det är tyst en stund. Vill du tänka högt tillsammans med mig så är det bra.

Metaforer är ett coachverktyg som jag ofta använder. Då ber jag dig att komma på en metafor (bild/symbol) för en situation, en händelse eller för att beskriva en känsla. Jag kan också be dig sätta färg eller form på en känsla. Sedan använder vi det som kommer upp för att utforska nya möjligheter och perspektiv i samtalet.

Perspektivcoaching innebär att du hittar olika perspektiv för att utforska en situation eller relation. Här frågar jag ofta efter vad du upplever i de olika perspektiven. Hur känns det? Vad händer med din hållning, andning och känsla i kroppen, i de olika perspektiven? Vad ser du just i detta perspektiv?

Skalfrågor är frågor där jag ber dig värdera på en skala 0–10 hur motiverad eller nöjd du är, eller hur jobbig du upplever en situation vara.

Våra beslut grundas ofta på känslor

Känslor innehåller oerhört mycket information. I coaching ges utrymme att tala om känslorna, av det enkla skälet att 80 (!) procent av våra beslut fattas grundat på en känsla vi har.

Att identifiera känslan medvetandegör oss om våra grundläggande värderingar och vad som styr oss. Mitt råd till dig är att våga vara ärlig och utforska vad du känner.

För många är det ovant och kanske man antar att känslor är något man bara pratar om hos terapeuten. Anledningen till att vi ger plats till känslor är att 80 (!) procent av våra beslut fattas grundat på en känsla vi har. Därför arbetar vi med att sätta ord på vad det är vi känner. Det visar sig ofta att det är rädslor, framtidsdrömmar eller längtan att vara sedd som ligger bakom. Allt detta styr vårt handlande och våra beslut mer eller mindre omedvetet. Ibland är det känslor av obehag, sorg, rädsla och smärta. Ibland är det härliga känslor som glädje, lust och välbefinnande.

Mål med samtalen

Du bestämmer vilket övergripande tema du vill ha för ditt coachprogram. det kan handla om förändringar i arbetsliv eller privatliv, beslut du står inför eller relationer du behöver reflektera över.

Vid varje coachsamtal frågar jag dig också vad du specifikt vill tala om, och uppnå, under just det här samtalet.

Det viktiga sker mellan samtalen

Ofta resulterar ett coachsamtal i ett beslut, en handlingsplan eller en ny insikt. Jag ber dig normalt att tänka vidare inför nästa samtal, och öva på det du beslutat dig för. Det är när du lägger energi på att låta insikterna sjunka in, och övar på nya sätt att agera som du får ut den verkliga effekten av ett coachingprogram.

 

Varmt välkommen att höra av dig!

Elisabeth Linder

Linder Kultur & Kommunikation AB
Strandgatan 30 B
633 43 Eskilstuna
016-12 71 00
kontakt(a)linderkultur.se